Concertul este realizat cu participarea Corului, a Orchestrei Filarmonice „George Enescu” și a dirijorului Tiberiu Soare. Partener al evenimentului, pentru strângerea și distribuirea fondurilor adunate, este Fundația „Prețuiește Viața”, condusă de Andreea Marin, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
„Tragedia de la Club Colectiv a afectat viețile atâtor tineri pe care îi unise, de fapt, dragostea pentră muzică. În fața unei asemenea suferințe, m-am simțit într-o primă instanță neputincioasă, pentru că nu sunt medic și nu am putut să ajut direct și imediat, așa cum mi-aș fi dorit. Însă cred în puterea muzicii de a aduce alinare și speranță, de a vindeca suflete și a întări încrederea în umanitate și de aceea am inițiat acest concert. Sper ca toți cei care vor fi alături de mine pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, să fie animați de aceleași sentimente de solidaritate, generozitate și dragoste față de cei care înfruntă acum durerea”, a declarat Angela Gheorghiu.
Onorând frecvent invitații la gale caritabile în țară și în întreaga lume, aceasta este, însă, pentru prima dată când soprana Angela Gheorghiu inițiază și susține integral un concert umanitar la Ateneul Român, în beneficiul unei cauze care a produs și produce, la nivelul întregii societăți, valuri de compasiune, solidaritate și dorința de schimbare în mai bine, potrivit comunicatului.
După incendiul care a cuprins clubul bucureștean Colectiv, pe 30 octombrie, au murit 56 de persoane și alte peste 150 au fost rănite.
„Nu pot să nu mă gândesc nu numai la victime, dar și la rudele și prietenii acestora afectați, la rândul lor, de tragedia de la Clubul Colectiv. Ei toți au nevoie de acum încolo de susținerea întregii societăți românești, de promisiunea că asemenea dezastre nu se vor mai repeta. Fiecare dintre noi, de la mic la mare, e dator să fie profesionist și responsabil, orice ar face, orice rol ar juca, nu numai pentru sine, dar și pentru cei din jur. Este timpul să trecem la fapte nobile, e timpul să fim solidari, e timpul să fim mai buni, mai implicați, mai omenoși. Omenesc este ca, în asemenea momente, să se implice toți oamenii de cultura din România, să dăruiasca fiecare ce are mai bun semenilor săi, pentru a fi bune și importante exemple de urmat. Noi, muzicienii, nu trebuie să uităm niciodată că muzica este limbajul internațional pentru suflete, că unește spirite și culturi diferite și că poate și trebuie sa fie parte din vindecare – nu numai a indivizilor, ci și a societăților”, a declarat Angela Gheorghiu.
Biletele pentru concertul din 29 noiembrie pot fi achiziționate online, din rețelele biletoo.ro și bilet.ro, dar și din librăriile Librarium și Eminescu, magazinele Flanco, Palatul Național al Copiilor și magazinul BiletFan – stația de metrou Unirii 1. Prețul biletelor este unic, de 315 lei.
Angela Gheorghiu, un star al operei internaționale, s-a născut la Adjud. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu și-a făcut debutul internațional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York și la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata”, în 1994, când BBC a difuzat această operă. „S-a născut o stea”, remarca presa, în acea perioadă.
De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg și multe altele.
Pentru cariera sa, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincții, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris și titlurile de Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor, dar și de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor acordate de Guvernul francez. În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Arte din Iași. În același an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor – cea mai înaltă decorație acordată de către președintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia „Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii românești în străinătate.
Anul acesta, Angela Gheorghiu a primit European Cultural Award, acordat de Fundația Europeană pentru Cultură Pro Europe, în cooperare cu Fundația Frauenkirche, Dresda.